Zichtbaar durven zijn

Aanwezig blijven in het hier en nu, ook als je spanning ervaart, zodat je durft te gaan ontspannen in zichtbaarheid. Dat is wat ik jou kan laten ervaren. Jouw authentieke spreekstijl staat hierbij centraal. Jouw manier van praten die je moeiteloos af gaat en die komt vanuit verbinding met jezelf, dat wat je te vertellen hebt en aan wie. Door de methode waar ik mee werk zullen de onderliggende ideeën en patronen die je hebt opgebouwd snel naar boven komen, dus ook je eventuele ongemak en kwetsbaarheid. Dit proces is soms confronterend, maar vooral bevrijdend. Want ik ga je leren hoe je met de juiste inzichten en oefeningen minder je best hoeft te doen.

Naast een focus op het naar boven halen van je authentieke spreekstijl, onderzoeken we wat bij jou past als het gaat om het voorbereiden, structureren en vormgeven van je verhaal. Ook deze aspecten zijn van wezenlijk belang en hebben invloed op je authentieke spreekstijl. Als je een voorbereidingsstrategie kiest die niet bij je past versterk je je ongemak terwijl je met de juiste voorbereiding juist ruimte creëert om te gaan ontspannen. En misschien vertel je met gemak je verhaal, maar weet je niet goed hoe je verbinding kunt maken met een publiek waar je minder connectie mee hebt. Ik ondersteun je om beter die vertaalslag te maken terwijl je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent.


Spreken met vertrouwen

Spreken met vertrouwen en durven ontspannen in zichtbaarheid is een belangrijke vaardigheid in verschillende settings. Het geven van pitches of zakelijke presentaties als ondernemer of voor je organisatie, een jaarlijks praatje voor een vereniging of input geven tijdens een werkoverleg. Bij veel mensen roept het spanning of zelfs angst op. In het meest ongunstige scenario lig je weken van te voren wakker voor een praatje van een paar minuten.

Misschien ben je zeer ervaren en vakkundig geworden in het vermijden van presenteren of spreken voor een groep, maar inmiddels wel (of bijna) overtuigd van het feit dat dit anders kan. Het kan ook zijn dat er andere aspecten zijn rondom spreken voor een groep waar je beter in wilt worden, zoals het kiezen van de juiste voorbereiding en structuur.

In de 1 op 1 coachingssessies gaan we werken aan de volgende onderdelen:

  • We onderzoeken wat je onbewuste denkpatronen en gedragingen rondom spreken voor een groep zijn
  • Je gaat oefenen met een ontspannen ademhaling, lichaamshouding en stemgebruik
  • Je leert methodes om elke presentatie boeiend en levendig te maken met storytelling en visuals
  • We doen veel leerzame (en leuke!) oefeningen waarmee je direct al verbetering merkt
  • Je ontdekt wat jouw kracht is als spreker en hoe je die kunt benutten
  • Je leert hoe je een eventuele negatieve mindset rondom presenteren (blijvend) kunt ombuigen naar een positieve
  • Je leert hoe je een onderwerp kunt overbrengen waar je misschien net wat minder mee hebt, terwijl je bij jezelf blijft
  • Ik maak video-opnames, zodat je direct het verschil ziet en (meer) vertrouwen krijgt in je presentatie
  • De inzichten en positieve ervaringen die je in dit traject opdoet gaan een leven lang mee!

  Enkele reacties

  Ik heb Sara ervaren als een warme, slimme empathische vrouw die weet waar ze het over heeft. Elke keer kwam ik vol enthousiasme thuis met een bak vol kennis, tips en toepasbare handvatten. Ik heb vooral geleerd om dicht bij mezelf te blijven en met vertrouwen in mezelf te spreken. Iedereen zou eigenlijk minimaal een keer per jaar bij Sara langs moeten gaan.

  Barry Marré
  Directeur Kade40

  We werken voor het project 'Oorlog in mijn Buurt' graag samen met Sara Blom. Leerlingen van de basisschool pakten vol zelfvertrouwen de microfoon voor een volle zaal. Ze vertelden, zonder op een papier te kijken, de waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog door. Het publiek was ontroerd.

  Cato Thier
  Projectleider 'Oorlog in mijn Buurt'

  Voor het project Koloniale Sporen in mijn Buurt kreeg Sara het voor elkaar dat middelbare scholieren met veel plezier presenteren. De verhalen over discriminatie en buitensluiting maakten veel indruk. De jongeren wisten het publiek te raken. Na afloop van de optredens werd er nog lang nagepraat.

  Cato Thier
  Projectleider 'Koloniale Sporen'

  Sara heeft een aantal ‘speechcoachings’ verzorgd voor de projecten 'Oorlog in mijn Buurt' en 'Koloniale Sporen in mijn Buurt', georganiseerd door Stichting In mijn Buurt. Deze coachings vereisen improvisatie en afstemming per groepje. Sara deed dit met enthousiasme, aandacht en toewijding.
  Ze gaf de leerlingen mooie tips die duidelijk doorwerkten in de presentaties. Wij vliegen Sara heel graag weer in voor nieuwe projecten!

  Anna Leeflang
  Projectleider 'Stichting in mijn Buurt'

  Sara nodigt uit om verder te kijken. Met haar zorgvuldige aanpak en verdiepende vragen stimuleert ze zelfonderzoek. Ze stelt je in staat om belemmerende overtuigingen om te draaien. Ze creëert een sfeer waarin je als vanzelf gaat experimenteren en grenzen gaat verkennen die eerder nog niet in zicht waren/ waardoor je als vanzelf ruimer in je presentatie-jasje gaat zitten. Ze heeft mij geholpen om met vertrouwen en met lol presentaties voor te bereiden en te geven.

  Hester
  Communicatiespecialist