Zichtbaar durven zijn

Aanwezig blijven in het hier en nu, ook als je spanning ervaart, zodat je durft te gaan ontspannen in zichtbaarheid. Dat is wat ik jou kan laten ervaren. Jouw authentieke spreekstijl staat hierbij centraal. Jouw manier van praten die je moeiteloos af gaat en die komt vanuit verbinding met jezelf, dat wat je te vertellen hebt en aan wie. Door de methode waar ik mee werk zullen de onderliggende ideeën en patronen die je hebt opgebouwd snel naar boven komen, dus ook je eventuele ongemak en kwetsbaarheid. Dit proces is soms confronterend, maar vooral bevrijdend. Want ik ga je leren hoe je met de juiste inzichten en oefeningen minder je best hoeft te doen.

Naast een focus op het naar boven halen van je authentieke spreekstijl, onderzoeken we wat bij jou past als het gaat om het voorbereiden, structureren en vormgeven van je verhaal. Ook deze aspecten zijn van wezenlijk belang en hebben invloed op je authentieke spreekstijl. Als je een voorbereidingsstrategie kiest die niet bij je past versterk je je ongemak terwijl je met de juiste voorbereiding juist ruimte creëert om te gaan ontspannen. En misschien vertel je met gemak je verhaal, maar weet je niet goed hoe je verbinding kunt maken met een publiek waar je minder connectie mee hebt. Ik ondersteun je om beter die vertaalslag te maken terwijl je je niet anders voor hoeft te doen dan je bent.


Spreken met vertrouwen

Spreken met vertrouwen en durven ontspannen in zichtbaarheid is een belangrijke vaardigheid in verschillende settings. Het geven van pitches of zakelijke presentaties als ondernemer of voor je organisatie, een jaarlijks praatje voor een vereniging of input geven tijdens een werkoverleg. Bij veel mensen roept het spanning of zelfs angst op. In het meest ongunstige scenario lig je weken van te voren wakker voor een praatje van een paar minuten.

Misschien ben je zeer ervaren en vakkundig geworden in het vermijden van presenteren of spreken voor een groep, maar inmiddels wel (of bijna) overtuigd van het feit dat dit anders kan. Het kan ook zijn dat er andere aspecten zijn rondom spreken voor een groep waar je beter in wilt worden, zoals het kiezen van de juiste voorbereiding en structuur.

In de 1 op 1 coachingssessies gaan we werken aan de volgende onderdelen:

  • We onderzoeken wat je onbewuste denkpatronen en gedragingen rondom spreken voor een groep zijn
  • Je gaat oefenen met een ontspannen ademhaling, lichaamshouding en stemgebruik
  • Je leert methodes om elke presentatie boeiend en levendig te maken met storytelling en visuals
  • We doen veel leerzame (en leuke!) oefeningen waarmee je direct al verbetering merkt
  • Je ontdekt wat jouw kracht is als spreker en hoe je die kunt benutten
  • Je leert hoe je een eventuele negatieve mindset rondom presenteren (blijvend) kunt ombuigen naar een positieve
  • Je leert hoe je een onderwerp kunt overbrengen waar je misschien net wat minder mee hebt, terwijl je bij jezelf blijft
  • Ik maak video-opnames, zodat je direct het verschil ziet en (meer) vertrouwen krijgt in je presentatie
  • De inzichten en positieve ervaringen die je in dit traject opdoet gaan een leven lang mee!