Werkwijze

In de 1 op 1 coachingsessies leer je in een veilige setting wat jij nodig hebt om (weer) met vertrouwen te spreken in het openbaar. We beginnen met een telefonische intake waarin we bespreken waar je tegenaan loopt en waar je verandering in wilt zien. Ook vertel ik in dit gesprek meer over mijn aanpak zodat we kunnen onderzoeken of dit bij jou past. Op basis van dit gesprek doe ik al een suggestie voor het aantal sessies.

In de eerste live sessie leren we elkaar beter kennen en gaan we al aan de slag met oefeningen. Hierdoor ben je goed in de gelegenheid om te ervaren wat mijn werkwijze voor je kan betekenen en krijg ik een goed beeld van je situatie. Op basis van deze sessie kiezen we welk traject bij je past (gemiddeld 1-4 vervolgsessies).

Praktische informatie en tarieven

Een coachingstraject bestaat uit:

  • een telefonische intake (gratis)
  • een eerste live sessie van een uur
  • één of meerdere vervolgsessies van gemiddeld één tot anderhalf uur

Een sessie van een uur kost €125,- exclusief 21% btw. Gemiddeld genomen zijn twee tot vier sessies voldoende. Een combinatie met  deelname aan een groepssessie (van vier deelnemers) is ook mogelijk.

De sessies kunnen overal in Nederland plaatsvinden, op een gehuurde locatie of bij jou op je werkplek. Buiten Rotterdam reken ik gemiddeld €30 per uur voor reistijd + €0,25 per kilometer. Dit tarief hangt mede af van het aantal sessies op die locatie op een dag.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen!

Plan hier vrijblijvend een telefonische intake

Veelgestelde vragen

Hieronder behandel ik een aantal veel gestelde en zelf bedachte vragen.

Hoe weet ik zeker of een coachingstraject bij me past?

Bij ieder coachingstraject is het belangrijk dat je je durft open te stellen en vertrouwen hebt in de aanpak. Ik heb het proces zo ingericht dat jij goed kunt inschatten of het iets voor je is en dat ik goed kan inschatten of ik de persoon ben om jou te ondersteunen en hoeveel vervolgsessies ik denk dat er in dat geval nodig zijn.

Wat een interessante en leuke website! Maar het gaat ook veel over 'spanning en ongemak'. Ik heb daar geen last van, is het wel wat voor mij?

Het thema 'ontspannen in zichtbaarheid' komt natuurlijk duidelijk voort uit mijn eigen ervaring. Ik heb  dit zelf ervaren en een aanzienlijk deel van de opleiding bij de School voor Presentatiecoaching is op dit thema gericht. Dit aspect beschouw ik dan ook als mijn expertise. Maar natuurlijk zijn in de opleiding ook thema's als voorbereiding, structuur, vormgeving en storytelling uitgebreid aan bod gekomen. Neem vooral contact op wanneer je met andere vragen/thema's zit rondom spreken in het openbaar, zodat we in de telefonische intake kunnen kijken of dit goed matched.

Gaan we werken met typemachines en veer-vulpennen?

Nee zeker niet. Ik hou van zwartwit foto's van typemachines en veer-vulpennen, maar tijdens de coachingsessies zorg ik voor de juiste apparatuur (laptop/camera/beamer etc). Tijdens de telefonische intake bespreken we dit uitgebreider.

Enkele reacties

Ik heb Sara ervaren als een warme, slimme empathische vrouw die weet waar ze het over heeft. Elke keer kwam ik vol enthousiasme thuis met een bak vol kennis, tips en toepasbare handvatten. Ik heb vooral geleerd om dicht bij mezelf te blijven en met vertrouwen in mezelf te spreken. Iedereen zou eigenlijk minimaal een keer per jaar bij Sara langs moeten gaan.

Barry Marré
Directeur Kade40

We werken voor het project 'Oorlog in mijn Buurt' graag samen met Sara Blom. Leerlingen van de basisschool pakten vol zelfvertrouwen de microfoon voor een volle zaal. Ze vertelden, zonder op een papier te kijken, de waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog door. Het publiek was ontroerd.

Cato Thier
Projectleider 'Oorlog in mijn Buurt'

Voor het project Koloniale Sporen in mijn Buurt kreeg Sara het voor elkaar dat middelbare scholieren met veel plezier presenteren. De verhalen over discriminatie en buitensluiting maakten veel indruk. De jongeren wisten het publiek te raken. Na afloop van de optredens werd er nog lang nagepraat.

Cato Thier
Projectleider 'Koloniale Sporen'

Sara heeft een aantal ‘speechcoachings’ verzorgd voor de projecten 'Oorlog in mijn Buurt' en 'Koloniale Sporen in mijn Buurt', georganiseerd door Stichting In mijn Buurt. Deze coachings vereisen improvisatie en afstemming per groepje. Sara deed dit met enthousiasme, aandacht en toewijding.
Ze gaf de leerlingen mooie tips die duidelijk doorwerkten in de presentaties. Wij vliegen Sara heel graag weer in voor nieuwe projecten!

Anna Leeflang
Projectleider 'Stichting in mijn Buurt'

Sara nodigt uit om verder te kijken. Met haar zorgvuldige aanpak en verdiepende vragen stimuleert ze zelfonderzoek. Ze stelt je in staat om belemmerende overtuigingen om te draaien. Ze creëert een sfeer waarin je als vanzelf gaat experimenteren en grenzen gaat verkennen die eerder nog niet in zicht waren/ waardoor je als vanzelf ruimer in je presentatie-jasje gaat zitten. Ze heeft mij geholpen om met vertrouwen en met lol presentaties voor te bereiden en te geven.

Hester
Communicatiespecialist